Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás 2

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
560
Deriválja a következő egyenletet! g(x)=(ln(x²+1))/x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`g'(x)=d/(dx)ln(x^2+1)/x=(d/(dx)(ln(x^2+1))*x-ln(x^2+1)d/(dx)x)/x^2=(1/(x^2+1)*2x*x-ln(x^2-1)d/(dx)x)/x^2=((2x^2)/(x^2+1)-ln(x^2+1))/x^2=color(red)((2x^2+(-x^2-1)*ln(x^2+1))/(x^4+x^2)`
1