Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás 1

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
556
Deriválja a következő egyenletet! f(x)=x³e^(2x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`f'(x)=d/(dx)x^3e^(2x)=d/(dx)x^3e^(2x)+x^3d/(dx)e^(2x)=3x^2e^(2x)+2x^3e^(2x)=color(red)(x^2e^(2x)(3+2x))`
1