Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrotechnika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
599
Egy zárt vasmag keresztmetszete A = 12 cm², relatív permeabilitása μr=2*10⁴ az erővonalak közepes hossza 80 cm. Mekkora gerjesztés hoz létre a vasban 200 μWb fluxust?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"A"=12 \ "cm"^2="1,2" * 10^-3 \ m^2`

`"B"=Phi/"A"=(200*10^-6 \ "Wb")/("1,2"*10^-3 \ "m"^2)="0,167" \ "T"`

`"H"="B"/mu=("0,167" \ "T")/(4*pi*10^-7*2*10^4)="6,63" \ "A"/"m"`

`Theta="H"*l="6,63" \ "A"/"m"*"0,8" \ "m"=color(red)("5,31" \ "A")`
1