Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrotechnika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
551
Hosszú, középen elhelyezkedő, homogén áramerősségű, vastag henger alakú vezető sugara R=5 mm. A vezetőben az áram I=2,5 A ami egyenletesen oszlik el a keresztmetszeten. Határozd meg a mágneses térerősséget a vezető belsejében, a tengelytől r=2 mm távolságba, a vezető felületén, a vezetőtengelytől r=10 cm távolságban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"B"_("r"=2 \ "mm")=(mu_0*"I"*"r")/(2pi*"R"^2)=(4pi*10^-7*"2,5" \ "A"*2*10^-3 \ "m")/(2pi*(5*10^-3 \ "m")^2)=color(red)(40 \ mu"T")`

`"B"_("r"=5 \ "mm")=(mu_0*"I")/(2pi*"R")=(4pi*10^-7*"2,5" \ "A")/(2pi*5*10^-3 \ "m")=color(red)(100 \ mu"T")`

`"B"_("r"=10 \ "cm")=(mu_0*"I")/(2pi*"R")=(4pi*10^-7*"2,5" \ "A")/(2pi*10*10^-2 \ "m")=color(red)(5 \ mu"T")`
1