Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítésg matek feladat megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
626
Az A4 méretű papírlap közelítőleg 29,5 cm-szer
21 cm-es téglalap. A lap két hosszabb oldalának öszszeragasztásával egyenes körhengert hozhatunk létre.
Mekkora az így keletkező henger tengelymetszetének
a területe, ha a ragasztásnál nincs átfedés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

M=29,7 cm
2*r*π=2*r*3,1416=21 cm
r=21:(2*3,1416)=3,3422 cm
T=D*M=2*r*M=2*3,3422 cm*29,7 cm=198,53 cm²
2