Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítésg matek feladat megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
701
Egy szabályos háromszög alapú egyenes hasáb alapéle 8 cm. A palást területe az alaplap területének hatszorosa .Mekkora a hasáb felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

Talap=8*(8*(V3)/2)/2=16*V3
Tpalást=6*Talap=6*16V3=96*V3
M=(6*16*V3)/(3*8)=3*V3

A=2*Talap+Tpalást=2*16*V3+96*V3=128*V3=221,7 cm²
V=Talap*M=16*V3*3*V3=48*(V3)²=48*3=144 cm³
1