Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
851
Egy légmagos szolenoid tekercs méretei: a hossza l=20cm, az átmérője D=5cm, a menetszám N=500. Mekkora a tekercs belsejében a mágneses térerősség, az indukció és a fluxus, ha a tekercsben folyó áram 1A?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A térerősség: `H={NI}/l={500*1}/{"0,2"}=2500A/m`

Az indukció: `B=μ_0*H=4π*10^-7*2500="3,142"*10^-3{Vs}/m^2`

A tekercs keresztmetszete: `A={d^2π}/4={0,05^2π}/4="1,964"*10^-3m^2`

A fluxus: `Φ=B*A="3,142"*10^-3*"1,964"*10^-3="6,171"*10^-6Vs`
1