Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
811
1.22. Számoljuk ki az alábbi kifejezések értékét (számológép használata nélkül)!
a)1−2+3+4−5+6+7−8+9+10−11+...+100,
b)1+2−3+4+5−6+7+8−9+10+11−...+100
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a)
1+(-2+3+4)+(-5+6+7)+(-8+9+10)+...+(-98+99+100)=
1+(5+8+11+...+101)=1+5+((32:2)*(8+101) =6+16*109=1750
0

b)
(1+2-3)+(4+5-6)+(7+8-9)+(10+11-12)+...+(97+98-99)+100=
=(0+3+6+9+...+96)+100=33*(0+96):2+100=33*48+100=1584+100=1684
0