Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
928
Segítséget szeretnék kérni a feladat megoldasban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
15:3*4=20 kérdés

a) 5:2*3=7,5 kg
b) 10,5:(2+2+3)*3=4,5 kg

276 000 :(10+4+3+6)= 12 000Ft
10*12 000=120 000
4*12 000=48 000
3*12 000=36 000
6*12 000=72 000

a) 110:(5+6)=10,tehát 5*10=50 és 6*10=60
b)5x*6x=120
30x²=120
x²=4
x=2, tehát 5*2=10 és 6*2=12
c)6x-5x=130
x=130, tehát5*130=650 és 6*130=780
0