Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hangyasav

Főoldal » Középiskola » Kémia
1400
Hány g szén-monoxid állítható elő 115g 80 tömeg%-os hangyasavból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
HCOOH = H2O + CO

mCO/(0,8*115)=MCO/MHCOOH
mCO=92*(28/46)=56 g állítható elő.
0