Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Töltés

Főoldal » Középiskola » Fizika
546
Valaki levezetné ezt nekem? Csatoltam képet. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Érdemes az elektromos térerősséggel (E) kezdeni:
Tehát: E= k*(Q/r2)
Legyen az A pontban a térerősség:
EA=k*(Q/r2)=9*109*(3*10-8)/100=2,7 N/C
Legyen a B pontban a térerősség:
EB= Az előző alapján 7,5 N/C

Kiszámolni külön az AB pontok közötti feszültséget (potenciálkülönbséget):

UA=EA*d=....
UB=EB*d=....

Előjelesen összegezve:

UAB=UA-UB

Munka kiszámítása:

WAB=UAB*Q

A sebesség kiszámítása:

A munkatétel szerint:
Welektron=ΔEmozgási
Tehát:
Qe*U=1/2*me*v2
Ebből :
v= (2*Qe*U)/m 

Módosítva: 8 éve
0