Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldhatatlan!

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1154
Nehezebb egy teljesen feltöltött Iphone 16 Pro Max mint egy teljesen lemerített? Ha igen mennyivel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Ha mindenképpen kiakarod számolni egy kicsit felütöd az internetet és megtalálod, hogy az a teljes kapacitása `4.685 \ "mAh"` és az akkumulátor átlagba `"3,88" \ "V"`-os névleges feszültséggel rendelkezik.

Ezáltal kiszámítható a teljes energiatartama feltöltött állapotban:
`"E"=("Q"*"U")*3.600 \ "J"/"Wh"=(4,685 \ "Ah"*"3,88" \ "V")*3.600 \ "J"/"Wh"="65.440,08" \ "J"`

A energiából tömeget pedig az Einstein féle relativitáselmélet képletével számíthatunk ki:
`"m"="E"/("C"^2)=("65.440,08" \ "J")/(299.792.458 \ "m"/"s")^2=color(red)("7,28"*10^-13 \ "kg")`
2