Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyári feladvány

Főoldal » Középiskola » Matematika
1224
Határozzuk meg a téglalap másik oldalhosszúságának a négyzetét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szimmetria, Pitagorasz_tétel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nagyjából fél percnyi számológép nyomogatás után az én tippem `color(red)(2025)` volna.
2

a=10+18=28
b=10+x
e=18+x
e²=a²+b²
(18+x)²=28²+(10+x)²
324+36*x+x²=784+100+20*x+x². /-x²-20*x-324
16*x=560. /:16
x=35, így a téglalap másik oldalhosszúságának négyzete valóban (10+35)²=2025.

0