Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatósági feladat, mi a megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1062
Közös végállomásról két buszjárat indul. Az egyiket 6.00 órától 8.00 óráig 8 percenként indítják, utána 14.00 óráig 9 percenként, majd 20.00 óráig újból 8 percenként, s végül 22.00 óráig 12 percenként. A másikat is 6.00 órától indítják, de ezt 9.00 óráig 5 percenként, utána 16.00 óráig 11 percenként. Ekkor nem várják meg, hogy leteljen a 11 perc, hanem 16.00 órától 21.00 óráig 7 percenként indítják, és 21.00 után már nem indul újabb járat. A nap folyamán mikor indul egy időben a két buszjárat a végállomásról?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6:00 (6-tól 8-ig 8*5=40 percenként)
6:40
7:20
8:00(8-tól 9-ig 9*5=45 percenként)
8:45
10:06(9-től 14-ig 9*11=99 percenként)
11:45
13:24
14:08(14-től 16-ig 8*11=88 percenként)
15:36
16:00(16-tól 20-ig 8*7=56 percenként)
16:56
17:52
18:48
19:44
20:12
0