Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

100 kör futás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1021
Van egy 100 körös futás egy kb 200m-es ovális alakú futópályán.3 óra alatt kell lefutni a 100 kört. Mekkora (átlag)sebesség kell ahhoz,hogy kényelmesen le lehessen futni a távot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A teljes táv: `s=100*"0,2" \ "km"=20 \ "km"`

A minimális szükséges átlagsebesség: `"v"_"átlag"="s"/"t"=(20 \ "km")/(3 \ "h")=color(red)("6,67" \ "km"/"h")`
3