Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
961
mennyi az ismeretlen szam ha a szamok atlaga 44? 35;x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Úgy értelmezem, hogy két számról van szó, az egyik 35, a másik x. A kettő átlaga 44. Ha ez így van, akkor ez az egyenlet írható fel:

`{35+x}/2=44`

`35+x=88`

`x=88-35=53`
1