Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1016
Milyen messze van tőlünk az a 15 m magas épület, melynek teteje 5°40' emelkedési szögben látszik? Szemmagasságunk l,5 m.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5°40'=5 2/3 °
tan(5 2/3 °) =(15-1,5)/x
x=13,5/tan5,667=136,053 méterre van.
1