Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1004
30+5(12-6:2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

30+5·(12-3)=30+5·9=30+45=75 a megoldás, szerintem! :)
2

Szia.
30+5(12-6:2)=6:2=3 12-3=9 30+5•9=5•9=45 30+45=75

75 a megoldás
1

30+5·(12–6:2)
Mivel általános iskolai kérdés, talán jobban megérted így, lépésről lépésre:
6:2=3
30+5·(12–3)
12–3=9
30+5·9
5·9=45
30+45=75
1