Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
946
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
3)
x=-4 esetén y=2 a - 4.-en=1/(2⁴)=1/16
x=-3 esetén y=1/8
x=-2 y=1/4
x=-1 y=1/2
x=0 y=1
x=1 y=2
x=2 y=4
x=3 y=8
x=4 y=16
0

4)
r=gyök alatt((5-1)²+(7-2)²) : 2 = gyök alatt (41) : 2 =
= gyök alatt (10,25)
O((1+5)/2;(2+7)/2) = O(3;4,5)
a kör egyenlete:
(gyök alatt 10,25)²=(x-3)²+(y-4,5)², így is elég megadni.
10,25=x²-6x+9+y²-9y+20,25
0=x²-6x+y²-9y+19
0

5)
2x+3y=7 - 2x
3y=7 - 2x /:3
y=-2/3 • x + 7/3, tehát meredeksége:-2/3
egy pontja: x= 0-nál y=7/3 vagy x=2-nél y=-2/3 • 2 + 7/3 = 3/3 = 1...
tehát a pontok: (0;7/3);(2;1)...
irányvektor: v(1;-2/3)
0