Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1007
Mennyi üdítőitalt öntünk abba a henger alakú pohárba, amelynek átmérője 8 cm, magassága 12 cm, ha csak a pohár magasságának háromnegyedéig töltjük az italt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

D=8 cm, így r=D/2=8/2=4 cm
Magassága: 12 cm• 3/4 = 9 cm
Térfogata: V= r²•π•M= 4²•3,1416•9=452,39 cm³=0,452 dm³=0,452 liter üdítő.
0