Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
954
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bármely szám nulladik hatványa 1. A baloldalon a 3 kitevőjének nullának kell lenni, akkor igaz az egyenlőség. Eszerint a következő egyenletet kell megoldani:

`x^2+5x+6=0`

`x={-5±sqrt{5^2-4*6}}/2={-5±1}/2`

`x_1={-5+1}/2=-4`

`x_2={-5-1}/2=-6`

Az ]1;3[ intervallumban nincs megoldása.
0