Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
828
háromszöges feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Az x-tengely egyenlete y=0, ezért az egyik pont → 3x+12=0 egyenletből 3x=-12, azaz x=-4 , így (-4; 0) a pont!
Az y-tengely egyenlete x=0, ezért a másik pont → 2y+12=0 egyenletből 2y=-12, azaz y=-6, így (0; -6) a pont!

A háromszög területe: T=(6·4)/2=6·2= 12 területegység lesz! :)
1

2y+3x+12=0
Ebből kifejezed az y-t: y=−1,5x−6
Ezt ábrázolod és így látod miről van szó, a többit Csabi2 leírta.
0