Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
821
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Algebrailag és függvénytanilag is megoldva két pont lesz a megoldás, illetve két x-koordináta:
(x-4)=±2 , tehát x₁=(-2+4)=2 az egyik gyök és x₂=(+2+4)=6 lesz a másik gyök! :)

Ábrázolva tehát a (2; 2) és a (6; 2) pontok lesznek a megoldások!
1

Az egyenlet két oldalát ábrázolod egy közös koordináta rendszerben.
y1=|x−4|
y2=2
A két függvény metszéspontjainak x koordinátái adják az egyenlet megoldását. Az ábráról leolvasva, ezek:
x1=2
x2=6
0