Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
887
Egy háromszög csúcspontjainak koordinátái: A(l;-3), B(6;3), C(-2;-l). Határozza meg az „a” oldalhoz tartozó súlyvonal hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez hányadikos Matek ?
0

Szia!

Az A-csúccsal szemben a BC-oldal van, ennek a felezési pontja: F((6+(-2)/2) ; (3+(-1))/2) =(2; 1) lesz , és nekünk az AF-szakasz hosszát kell megadni, ez pedig a távolságképlettel: AF=√(2-1)²+(1+3)²=√(1+16)=√17 a súlyvonal hossza! :)
0