Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
891
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!


tg(x/2)=√3 ; a 60⁰-os szögnek a tangense √3, ezért → (x/2)=60⁰+k·180⁰ (mert 180⁰ lesz a tangensfüggvény periódusa) , ezért a megoldás: x=120⁰+k·360⁰ lesz, ahol k∈ Z (egész számok halmaza) ! :)
0