Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek vektoros feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
858
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a; pont: Az a·b szorzat értéke: ab=(4×(-1)+3×2)=(-4+6)=2 lesz!

b; pont: A skaláris szorzat értelmezéséből: (a)=√(4²+3²)=√25=5 és (b)=√((-1)²+2²)=√5 hosszúságúak a vektorok, így az általuk bezárt szögre → cos γ=ab/(a)·(b)=2/(5·√5)=0,1789 → γ=79,7⁰ lesz! :)
0