Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
735
Gábor az első félévben a következő jegyeket kapta matematikából:
2; 4; 5; 3; 4; 4; 5; 4.
Várhatóan milyen osztályzatot fog kapni félévkor? Mi a jegyek módusza,
mediánja és átlaga?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A módusz: 4, mert ez a leggyakrabban előforduló elem!
A medián: 2,3,4,4,4,4,5,5 a sorrend és mivel ez 8 db, ami páros szám, így (4+4)/2=4 lesz a medián is!

Az átlag pedig: (2+3+4·4+2·5)/8=(26+5)/8=31/8 lesz, ami 3,875 → -Négyest fog kapni félévkor! :)
0