Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
776
Keresd meg az összes háromjegyű számot amelynek pontosan 6 osztója van???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3 az 5.-en=243
2¹•11²=
2¹•13²=
2¹•17²=
2¹•19²=
2²•29¹=
2²•31¹=
2²•37¹=
2²•41¹=
2²•43¹=
2²•47¹=
2²•53¹=
2²•59¹=
2²•61¹=
2²•71¹=
2²•73¹=
2²•79¹=
2²•83¹=
2²•89¹=
2²•97¹=
2²•101¹=
2²•103¹=
2²•107¹=
2²•109¹=
2²•113¹=
2²•127¹=
2²•131¹=
2²•137¹=
2²•139¹=
2²•149¹=
2²•151¹=
2²•157¹=
2²•163¹=
2²•167¹=
2²•173¹=
2²•179¹=
2²•181¹=
2²•191¹=
2²•193¹=
2²•197¹=
2²•199¹=
2²•211¹=
2²•223¹=
2²•227¹=
2²•229¹=
2²•233¹=
2²•239¹=
2²•241¹=
3¹•7²=
3¹•11²=
3¹•13²=
3¹•17²=
3²•13¹=
3²•17¹=
3²•19¹=
3²•23¹=
3²•29¹=
3²•31¹=
3²•37¹=
3²•41¹=
3²•43¹=
3²•47¹=
3²•53¹=
3²•59¹=
3²•61¹=
3²•67¹=
3²•71¹=
3²•73¹=
3²•79¹=
3²•83¹=
3²•89¹=
3²•97¹=
3²•101¹=
3²•103¹=
3²•107¹=
3²•109¹=
így tovább az 5-össel is
7¹•11²=
7²•11¹=
7²•13¹=
7²•17¹=
7²•19¹=
A lényeg hogy ha a kitevőkhöz egyet hozzáadsz és összeszorzod megkapod az osztók számát:
(1+1)•(2+1)=2•3=6
(2+1)•(1+1)=3•2=6
5+1=6
Módosítva: 1 éve
0