Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
758
kérlek segítsetek. előre is köszönöm. 2-es kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset:6•6=36
2: 1+1
3: 1+2=2+1
4: 1+3=2+2=3+1
5: 1+4=2+3=3+2=4+1
6: 1+5=2+4=3+3=4+2=5+1
7: 1+6=2+5=3+4=4+3=5+2=6+1
8: 2+6=3+5=4+4=5+3=6+2
9: 3+6=4+5=5+4=6+3
10: 4+6=5+5=6+4
11: 5+6=6+5
12: 6+6

Várható érték:
1/36•(2+12)+2/36•(3+11)+3/36•(4+10)+4/36•(5+9)+5/36•(6+8)+6/36•(7)=
=14/36+28/36+42/36+56/36+70/36+42/36=252/36=7

1