Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
763
Egy dobozban 40 piros és 30fekete golyó van. A golyók teljesen egyforma méretűek. 6golyót húzúnk ki visszatevés nélkül.:
a; P(mind a hat piros):
b; P(három piros és 3fekete):
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a) P=[(40 alatt a 6)]/(70 alatt a 6)=3 838 380/131 115 985=0,02927469
Módosítva: 1 éve
0

b) P=[(40 alatt a 3)•(30 alatt a 3)/(70 alatt a 6)=
=(9880•4060)/131 115 985=0,3059337
0