Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Párhuzamos szelők és szelőszakaszok

Főoldal » Középiskola » Matematika
785
Ki kéne tölteni a táblázatot de nem nagyon értem segítséget előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt képzeld el úgy mint az aránypárokat.
Tehát a párhúzamos szelők illetve szelőszakaszok tétele miatt:

Pl, nézzük az első sort... d szakasz kiszámításánál:
a:b=c:d ezt úgy is lehet írni ,hogy: a/b=c/d
Tehát: 7/4=9/d
Ebből d-t kifejezve: d=36/7

y-nál :

x/y=a/(a+b)
Tehát:
6/y=7/(7+4)
6/y=7/11
Ebből y= 66/7

Többit ezek alapján..

Módosítva: 8 éve
0