Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
716
Egy cukrászdában véletlenszerűen fehér vagy étcsokival készitik a mignon süteményt. 100 süteményből átlagosan 40 készül fehér csokival. Ha veszek 8db sütit mennyi a valószinűsége:
a; P( mind a 8sütemény étcsokis) =
b; P(pontosan 3sütemény étcsokis)=

Minden szâmitást írj le. Köszi:)))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) P=(8 alatt a 8)•(0,6 a 8.-on)=1•0,01679616=0,01679616
b)P=(8 alatt a 3)•(0,6³) • (0,4 az 5.-en)=56•0,216•0,01024=0,12386304
0