Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
653
SOSben szükségem lenne a megoldásokra
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
1)
47
[10x+(11-x)]*2-20=10*(11-x)+x
18x+2=110-9x
27x=108. /:27
x=4. 11-x=11-4=7
0

2)
1,5 óra alatt:
1.csap:1,5*1/8=3/16-od része
2.csap:1,5*1/4=3/8-ad része
3.csap:1,5*1/11=3/22-ed része
1,5 óra alatt össz:3/16+3/8+3/22=33/176+66/176+24/176=123/176-od rész, marad 176/176-123/176=53/176-od része
Az 1. és 3. 1 óra alatt 33/176+24/176=57/176-od rész, így a két csap együtt
53/176 : 57/176= 53/176 * 176/57 = 53/57 óra, így összesen 3/2+53/57=
171/114+106/114 = 277/114 = 2 49/114 óra = 2 óra 25 perc 47 másodperc
0

3)
6430• 100/111 •100/94 •100/107 •100/87 = 6619,9866 Ft=6620 Ft
0

4)
Toll:x Ft Ceruza: y Ft
1. 1x+4y=490 /•3
3x+12y=1470
2. 3x+2y=870
(1.)-(2.): (3x+12y)-(3x+2y)=1470-870
10y=600 /:10
y=60 Ft
1.-be beírva: 1x+4•60=490
x=250 Ft
0