Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
649
Két prímszám különbsége 617
Hány osztója van a két prímszám összegének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mível a prímszámok különbsége páratlan(617),ezért az egyik az egyetlen páros prímszám a 2, a másik pedig 2+617=619. Így a két prímszám összege:2+619=621.
621=3³•23¹, osztóinak száma:(3+1)•(1+1)=4•2=8.
Osztói:1;3;9;23:27;69;207;621.
0