Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika S.O.S

Főoldal » Középiskola » Fizika
653
Valaki segítene megoldani ezt az egy feladatot? 6 - os feladat. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"V"="0,5" \ "dm"^3=5*10^-4 \ "m"^3`

`"T"=20 \ °"C"="293,15" \ "K"`

a.)
`"n"=("p" \ * \ "V")/("R" \ * \ "T")=(10^5 \ "Pa"*5*10^-4 \ "m"^3)/("8,314" \ "J"/("mol" * "K")*"293,15" \ "K")=color(red)("0,0205" \ "mol")`


b.)
`"m"="n"*"M"="0,0205" \ "mol"*2*14 \ "g"/"mol"=color(red)("0,574" \ "g")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0