Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
604
Egy paralelogramma alapú hasáb magassága 20 cm. Az alapélek
6 cm és 8 cm hosszúak, az alaplap rövidebb oldalához tartozó
magasságának a hossza pedig 4,7 cm.

Számítsd ki a hasáb felszínét, térfogatát!
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az alaplap (paralelogramma) területe: T(alap)=6×4,7=28,2 cm² , a palást területe → P=2×6×20+2×8×20=240+320=560 cm² , ezért a teljes hasáb felszíne: A(hasáb)=2·T(alap)+P=2×28,2+560=616,4 cm² !

A hasáb térfogata pedig: V(hasáb)=T(alap)×M=28,2×20=564 cm³ ! :)
0