Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítene valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
549
Egy húrtrapéz alapú hasáb magassága 15 cm. Az alapélek 6 cm, 11 cm (alapok), 5 cm és 7 cm (szárak) hosszúak. Az alaplap
magassága 38 mm.
Számítsd ki a hasáb felszínét, térfogatát!

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az alaplap (trapéz) területe: T=((6+11)×3,8)/2= 17×1,9=32,3 cm² , a palást területe → P=15×(6+11+5+7)=15×29=435 cm² , tehát a hasáb felszíne : A(hasáb)=2·T+P= 2×32,3+435=499,6 cm² !

A hasáb térfogata pedig: V(hasáb)=T×M=32,3×15=484,5 cm³ ! :)
0