Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
553
Egy háromszög alapú hasáb minden éle 12 cm. Az alaplap magassága pedig 10,4 cm hosszú.
Számítsd ki a hasáb felszínét, térfogatát!
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az alapháromszög területe: T(alap)=(12×10,4)/2=6×10,4=62,4 cm² , a palást területe → P=3×12×12=3×144=432 cm² , így a hasáb felszíne : A(hasáb)=2·T(alap)+P=2×62,4+432=556,8 cm² !

A hasáb térfogata pedig: V(hasáb)=T(alap)×M=62,4×12=748,8 cm³ ! :)
0