Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
526
Kérlek segítsetek nagyon sűrgős
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha ráírod a a tengelyekre a további értékeket, akkor könnyebben válaszolhatsz a kérdésekre.
a)
Az a hely, amelynél a távolság a legnagyobb, ez 16 km.
b)
Hazaérkezésig szintén 16 km-t tettek meg, összesen oda-vissza 32 km-t tettek meg.
c)
Ott haladtak a leggyorsabban, ahol a legmeredekebb a grafikon változása. Megnézed, hogy 1 óra alatt mekkora távolságot tettek. Ahol ez a legnagyobb ott haladtak a leggyorsabban. Egyértelműen látszik, hogy ez 7 és 9 óra között volt, itt 1 óra alatt 4 km-t tettek meg, a többi esetben kevesebbet. Ez a következő pontban kiszámított sebességek alapján is eldönthető.
d)
A sebességek:
7 és 9 óra között: v1=s1/t1=8/2=4 km/ó
9 és 10 óra között: v2=s2/t2=0/1=0 km/ó
10 és 13 óra között: v3=s3/t3=8/3≈2,67 km/ó
13 és 15 óra között: v4=s4/t4=0/2=0 km/ó
15 és 20óra között: v5=s5/t5=16/5=3,2 km/ó
e)
Kétszer tartottak pihenőt, ott, ahol a grafikon vízszintes, 9 és 10 óra között, valamint 13 és 15 óra között.
f)
Összesen 10−9+15−13=1+2=3 órát pihentek.
g)
15 órakor indultak haza, ez ott van, ahol a grafikon csökkenni kezd.
h)
20 órakor értek haza, ez ott van, ahol a grafikon csökkenő ága eléri az időtengelyt.
1