Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
519
Határozzuk meg az ABC háromszög csúcsainak koordinátáit, ha az AC oldal egyenlete 3x-10y=-16, az A-ból indulo súlyvonal egyenlete y=1 és az AB oldal felezőpontja F(5/2;-1/2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az A pont a két egyenes metszéspontja.
y=1
3x-10y=-16

3x-10•1=-16
3x=-6
x=-2, tehát A(-2;1).

B(7;-2)
C(8;4)
Módosítva: 1 éve
1

Csatoltam képet.
0