Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika! Valaki segítene elmagyarázni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
4660
Nsz/Np=Usz/Up⇒Usz=Nsz/Np*Up
Miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Amit felírtál az hibás, mivel máshogy szól a transzformátor egyenlet:
Tehát:
Np/Nsz=Up/Usz

Jelölések neve:

Nsz: szekunder tekercs menetszám
Np: primer tekercs menetszám
Up: primer tekercs feszültség
Usz: szekunder tekercs feszültség

Amiből Usz=(Nsz*Up)/Np
Módosítva: 8 éve
0