Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Kérlek segítsetek a matek házimban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
Összes eset: 52 alatt a 6=52!:(46!*6!)=20 358 520
0

a)
francia kártya:
fekete pikk 13 db
piros káró 13 db
fekete treff 13 db
piros kőr 13 db (szív)
(13 alatt a 2) • (13 alatt a 3) • (26 alatt az 1) =
=(13•12:(2•1))•(13•12•11:(3•2•1))•(26:1)=78•286•26=580 008
Valószínűség: 580 008 : 20 358 520 = 0,0284897=2,84897%
0

b)
Mindegyikből 4 db van:
ász, 2,3,4,5,6,7,8,9,10, jumbó, dáma, király

(4 alatt a 3) • (4 alatt az 1) • (44 alatt a 2) = (4•3•2:(3•2•1))•(4:1)•(44•43:(2•1))=
=4•4•946=15136

Valószínűség: P=15136:20358520=0,00074347=0,074347 %

0

c)
6 kőr: (13 alatt a 6)=1716
5 kőr:(13 alatt az 5)•(39 alatt az 1)=1287•39=50 816
2035850-1716-50816=1 983 318

Valószínűség P= 1 983 318:2 035 850=0,97419653=97,419653%
0

d)
0 db 10-es: 48 alatt a 6 = 48!:(42!•6!)=12 271 512
1 db 10-es: (4 alatt az 1)•(48 alatt az 5)=(4:1)•(48•47•46•45•44:(5•4•3•2•1)=
=6 849 216
P=(20 358 520-12 271 512-6 849 216):20 358 520=0,0607997=6,07997%
Módosítva: 1 éve
0