Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Én már ezt rég elfelejtettem a kisfiamnak kellene sürgős segítség köszönöm
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Gyöngyi!

2/5 m=0,4 m=40 cm
3/6 óra=1/2 óra=0,5 óra=30 perc
2/4 m=1/2 m=0,5 m=500 mm
2/5 l=(20/5) dl=4 dl
1/4 l=(10/4) dl=2,5 dl
3/5 kg=(300/5) dkg=60 dkg
4/5 kg=(400/5) dkg=80 dkg
3/4 óra=(180/4) perc=45 perc=(45×60) mp=2700 mp
1/6 óra=(60/6) perc=10 perc=(10×60) mp=600 mp
3/4 l=(3000/4) cm³=750 cm³=750 ml

Remélem érthetőek a levezetések és tudtam segíteni! :)
1