Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
Előre is köszönöm a segítséged!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
fele= ÷2
harmada= ÷3
negyede= ÷4

240:4=60
180:3=60
240:2=120
880:2=440
330:3=110
600:4=150
1000:2=500
600:3=200
Módosítva: 1 éve
2

a) normál=összes pizza - családi pizza = 120-120•(1/4) = 120-(120:4) = 120-30 =90
b) kiszállítás=összes pizza • (1/3) = 120•(1/3) = 120:3 = 40
c)családi•(1/2) = [120•(1/4)]•1/2 = (120:4):2 = 30:2 = 15
1