Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`|x-"2,7"|="3,5"`

Felbontod az abszolút értéket ilyenkor két lehetőséged van.

`x-"2,7"="3,5"=>color(red)(x_1="6,2")`

és

`x-"2,7"=3,5=>color(red)(x_2=-"0,8")`

Ugyan így kell a többit is szerintem menni fog.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1