Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
371
Jani táborba megy.A díj 1/4 részét szüleitől 2/3 részét nagyszüleitől kapta.A fennmaradt 5000 forintot zsebpénzéből állta.Mennyibe kerül a részvételi díj?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`1/4x+2/3x+5.000=x`

`3x+8x+60.000=12x`

`11x+60.000=12x`

`color(red)(60.000=x)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0