Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
Egy zenészcsoport 3 egyforma furgonnal utazik a hangszereknek, 2 furgonnal a világításnak és 1 furgonnal a hangosításnak. Hányféleképpen lehet sorba állítani a hat furgont, ha a hangszeres furgonokat nem lehet megkülönböztetni egymástól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"P"=(n!)/(k_1!*k_2!...k_n!)=(6!)/(3!*2!*1!)=color(red)(60)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0