Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Az 1;2;3;.....50számok közül véletlenszerűen kiválasztunk hármat (vissza tevés nélül). Mennyi a valószinűsége, hogy
a; mindhârom szám páros;
b; a három szàm közül kettő osztható 5-tel, egy pedig nem osztható 5-tel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika SOS
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a) P=(25•24•23:(3•2•1)):(50•49•48:(3•2•1))=0,11735=11,735%
0

b) P=[(10•9:(2•1))•(40:1)]:(50•49•48:(3•2•1))=1800:19600=0,091837=9,1837%
0