Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x=1/5*(180°-x)`

`5x=180°-x`

`6x=180°`

`color(red)(x=30°)`



b.)
`x=5/13*(180°-x)`

`13x=900°-5x`

`18x=900°`

`color(red)(x=50°)`



c.)
`x=1/8*(180°-x)`

`8x=180°-x`

`9x=180°`

`color(red)(x=20°)`



d.)
`x=4/5*(180°-x)`

`5x=720°-4x`

`9x=720°`

`color(red)(x=80°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1