Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Esetszétválasztás

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Kösd össze azokat a feladatokat, amelyeknek ugyanaz a szám a megoldása! Határozd meg a közös megoldást! Az egyiknek nincs párja - ehhez találj ki olyan feladatot, amelynek ugyanannyi a megoldása!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika, esetszétválasztás,
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

10
A) (1+2+...+7)+(1+2+...+6)+...+(1+2)+(1)=28+21+15+10+6+3+1=84
Módosítva: 1 éve
0

B) 5*5*5=125
0

C) (6 alatt a 2)+(6 alatt a 3)=((6*5):(2*1))+((6*5*4):(3*2*1))=15+20=35
0

D) 6*5*4=120
0

E) 6!=6*5*4*3*2*1=720
0

F) 6*5*4=120
0

G) 6!=6*5*4*3*2*1=720
0

H) (9 alatt a 3)=((9*8*7):(3*2*1))=504:6=84
Módosítva: 1 éve
0

I) 5*5*5=125
0

J) Egy hat elemű halmaznak hány olyan részhalmaza van, amely 3 vagy 4 elemű?

Válasz:hasonlóképpen 20+15=35(ugyanannyi 4 elemű, mint amennyi 2 elemű részhalmaz

Más feladatok:
Egy 7 elemű halmaznak hány olyan részhalmaza van, amely 3 elemű?

Egy 7 elemű halmaznak hány olyan részhalmaza van, amely 4 elemű?

Egy 17 elemű halmaznak hány olyan részhalmaza van, amely 1,16 vagy 17 elemű?

Egy 35 elemű halmaznak hány olyan részhalmaza van, amely 1 elemű?

Egy 35 elemű halmaznak hány olyan részhalmaza van, amely 34 elemű?

Mindegyik feladatnak ugyanaz a megoldása:35
0